torsdag 9 oktober 2014

Underställ

Vi har fått direktiv från en av pedagogerna på förskolan om att barnen inte ska kläs i bomullskläder på förskolan (när det blir kallare tänker jag). Hon rekommenderar underställ i ull ("bomullen stannar hemma!")

Jag blir lite trött.
1. Mini har haft kläder i bomull, fleecetröja och overall tidigare vintrar och det har funkat finfint. 

2. Mini har i princip bara bomullskläder och älskar att ha sina mysisar (typ joggingbyxor) och väljer noga tröjan för dagen nästan varje dag. 

3. Jag vet inte hur jag ska klä honom i underställ! Vi har haft ett som han aldrig hade på sig. Är tanken att man har underställ, typ fleecejscka och overall? Tja förutom, sockar etc. 

Hur många underställ går det åt på en förskolevecka?

Hjälp mig. Jag känner mig förvirrad (och faktiskt rätt irriterad om jag ska vara ärlig).

5 kommentarer:

 1. Men, bor inte ni i södra sverige? Hur kalla vintrar kan ni få? Menar dom att dom ska ha underställ hela dagarna då? Som att valsa omkring i pyjamas hela tiden? Jag förstår det om man bor i norrland där det är -20 grader långa perioder. Det räcker väl med bra "mellanställ" i ullfrotté, bra strumpor och skor samt en schysst overall som står emot väta så klarar man väl sydvintrar alldeles utmärkt?

  Annars behövs väl kanske tre brallor och fem tröjor per vecka ca. L skitar då ner sin tröja varje dag. Men menar de att de ska ha sina vanliga kläder över då? Då kommer dom ju svettas ihjäl när dom är inne

  SvaraRadera
 2. Jag ignorerar iskallt en typen av förmaningar om inte barnen själva säger att de fryser, sen kan mina iofs inte ha ull utan att klia ihjäl sig!

  SvaraRadera
 3. Snick snack!!! Vi bor i gbg och har turen att inte få denna förmaningen. Men min bästa investering till dottern har varit ullfrotte ställ från POP. Kostar en slant men det är det värt, det dra utanpå kläderna :) hur skönt är det att springa i ett underställ en hel dag? Om läraren själv klarar ha det i dagar i rad så.... Kolla om hen lever som hen lär...
  Mini kan ju ha långkalsonger eller tajts typ i bomull och ullfrotten när dom går ut.

  Passa på när det är nån drive med 25% eller så.
  Lycka till

  SvaraRadera
 4. Äh! Ska varje förälder investera i 3-5 ull underställ? Tjafs!

  Det har varitb -20 flera vintrar i gullgossens liv och då har vi vanliga kläder plus ett fleeceunderställ som tas på utanpå! När han var typ 2 år hade han ibland långkalsonger under byxorna (i bomull!!!!!).

  Pippilotta har aldrig haft underställ (utom vid skidåkning typ) - vi har sköna kläder och fleece byxor+ fleece tröja i overallen.


  Om det inte är ett ur och skur dagis så kan jag inte tänka mig att detta är ok. Prata med förskolechefen!!!!

  SvaraRadera
 5. Hon har ingen som helst rätt att yttra sig om vad du väljer att ha på ditt barn så länge som han kan delta i alla förskolans aktiviteter. Punkt!

  SvaraRadera