onsdag 21 december 2011

Det här med syskon

Följdfråga på kärleksfrågan:

"Ursäkta en närgången fråga, men har du tänkt skaffa syskon till Mini och hur tänker du där? Denmark? Samma donator kanske?"

Nej, det finns inga planer på ett syskon till Mini. Det händer att jag funderar på det eller önskar det när tiden rinner iväg och jag inser hur stor han har hunnit bli. Men faktum kvarstår att jag är 41 år gammal, jag lever ensam och har ingen nära familj i närheten som kan supporta mig. Dessutom har jag upplevt hur det är när den där första tiden och förlossningen inte blev som den skulle. Att utsätta Mini för en sån period är inget jag önskar.

Jag tänker också mycket på hur det skulle bli om det andra barnet hade något funktionshinder som skulle kräva mycket tid och energi. Kanske är det så att jag målar lite f-n på väggen här, men riskerna för det ökar med min ålder.

Dessutom kan jag väl rätt lugnt konstatera att själva förlossningen är inget jag har lust att genomgå en gång till. Trots att jag vet att sannolikheten för att så mycket ska bli så fel en gång till inte är särskilt stor.

Så nej, även om jag förstår att Mini skulle ha stor glädje av ett syskon så kommer det inte att bli så med mindre än att jag träffar den där sterile mannen som så väldigt gärna vill att jag gör ett helsyskon till Mini. Då kanske. Men troligtvis inte.

3 kommentarer:

 1. Det gör du rätt i :-) Mys på med Mini du! Kram

  SvaraRadera
 2. Jag är inne på samma linje. Lite sorglit är det, eftersom jag själv har en syster som jag tycker mycket om. Men jag tänkte på det här senast häromdan. Jag v-i-l-l inte ha ett barn till. Jag är fruktansvärt nöjd. Jag ser oss i framtiden. Jag har all tid i världen för honom. Jag kan skämma bort honom med mig helt enkelt. Och jag kommer ha bätre ekonomi som mamma till ett barn, och hoppas vi ska kunna se oss om i världen. Jag tänker l-y-x!

  Min förlossning var okej. Graviditeten får jag ångest av att tänka på. Och alltså. Efter förlossningen. Fortfarande trasig. Så nej, inga fler barn, även om det inte är orsakerna. Orsaken är lyx! Mys på med Mini! :)

  SvaraRadera
 3. Du verkar väldigt genomtänkt, sånt står det respekt av.

  SvaraRadera