måndag 12 augusti 2013

Torrt

Mini blev blöjfri på rekordtid i sommarstugan, men sedan var det något som hände för några dagar sedan. Mini pratar om att han är en bebis och plötsligt gör han bara nr 2 i kalsongerna. Uuuuuärk, äckligare än en blöja tycker jag.

Jag försöker vara god och förstående mor. Han blir kärleksbombad till tusen, med snutten och nappen, i mitt knä, men jag förstår inte att ungen ska gå tillbaka till blöjstadiet när jag VET att han inte är där egentligen. Han kan gå på pottan och han känner när det är dags att göra både det ena och det andra.

Så för första gången i världshistorien har jag tagit till den stora mutstrategin. Jag har sagt till Mini att om han bajsar på pottan FEM dagar i följd, så får han grävmaskinen som han så gärna vill ha. Den han får i treårspresent annars.

En grävmaskin med band, inte hjul.Det känns nästan som att jag tagit en ful genväg. Att jag pressar honom. Mammafrustrationen blev bara för stor och jag ser ju på ungen hur mycket han gillar sina kalsonger så det vill jag heller inte ta ifrån honom genom att sätta på honom blöja.

Säg att jag inte är en ond mor. Snälla. Jag har så dåligt samvete över min frustration. 
Vad skulle ni ha gjort?3 kommentarer:

 1. Man kan komma långt med mutor ;) Ingen fara alls!
  Hoppas det går bra!

  SvaraRadera
 2. Om man är säker på att mognaden finns är det ok, tycker jag. Kan Mini berätta varför han inte vill bakas på pottan/toan? Samtidig kärleksbombning låter som en bra idé. Vad jag förstår finns det också hälsomässiga fördelar med att bajsa på toa/potta.

  SvaraRadera
 3. Det är helt ok att muta ibland.
  Jag mutade min 12-åring för någon vecka sedan. Jag gav honom en glasspeng, men han fick gå och köpa glassen själv. Bakplanen var att han skulle komma ut en stund och att han skulle komma ifrån datorn en stund. Inget dåligt samvete för det!

  SvaraRadera