onsdag 27 november 2013

Hemlisar

Jag är en sån där som älskar att fylla år. Trots att jag nyss blev 43. Ge mig hela paketet, dvs frukost på sängen, sång, paket, gofrukost, ngn rolig aktivitet, tårta och en massa skratt och skoj.

I söndags var det min tur. M hade sina flickor så jag vaknade av mig själv och kröp ner hos Mini som jag sakta väckte. När han vaknat till berättade jag för honom vilken dag det var och hör och häpna, ungen hoppade ur sängen och hämtade det paket vi köpt dagen innan. Lite oortodoxt överräcktes den med skönsång av "Imse Vimse Spindel", men jag är inte den som är den. Allt funkar. Fina Mini.

Efter finfrukost var det dags att klä på sig och så drog vi och hämtade Ms föräldrar, varpå vi allihopa (M, flickorna, Ms föräldrar, jag och Mini) drog över bron till Köpenhamns nya akvarium, Den Blå Planet. Vilket fantastiskt ställe. Vi såg hajar och rockor, sälar och krabbor och åt Fish and Chips till lunch. Jag blev bjuden på hela kalaset och det var fantastiskt. På flera sätt.

Visst var själva byggnaden och själva attraktionen fantastisk. Väl värt ett besök.

Och danskarna KAN laga mat.

Det är underbart att se hur Mini knyter an till Ms föräldrar, men framförallt också kul att se hur de knyter an till honom. Oj oj... Ms pappa är stormförtjust i Mini!

Det var också ljuvligt att gå nära och pussas med M.

Men jag tror ändå att bäst var att se våra tre barn tillsammans. De är så fantastiska och fina. Smarta, karaktäristiska, charmerande, snälla och ljuvliga ungar.

Hem och sova middag. Helt slut, för att efter ett par timmar öppna dörren till tårta, blommor, skönsång och ännu en present.

Och efter tårtätning, blev det kurragömma med tre barn och två vuxna i min lägenhet. Så roligt! Så mkt skratt och lite hjärtsnörp när femåringen tyckte att hon var smart och gömde sig i trapphuset. Jisses. Och så Mini, min lilla tramsnisse, som inte riktigt förstår hur leken går till men som blir så exalterad och uppe i leken att rosorna pulserar på kinderna och ögonen glittrar. Han älskar hela det här sammanhanget och frågar ofta efter Ms döttrar.

Kvällen avslutades med tidig sänggång, så skönt.

Och idag, idag har jag lämnat min unge på förskolan och kommer inte och hämtar honom förrän imorgon. Ikväll är han ensam med M i vår lägenhet och jag är i Stockholm på under cover-besök. Min bästa vän har tydligen levt ett halvt sekel och jag är en överraksningspresent. Så nu sitter jag här och gör hela den där berömda inre resan genom ett soligt och vackert sennovember-Sverige.

Jag är så glad att få göra det här. Det ska bli så roligt att få överraska och lämna över present och få vara en del av att fira någon som står mig så nära. För bara några månader sedan hade det varit omöjligt med min mage. Nu reser jag med glädje.

Och ni får inte läsa det här förrän ikväll, för allt det här är en hemlis.

Att jag har ett fantastiskt bra liv, det är i alla fall ingen hemlis.

4 kommentarer:

 1. Låter som en underbar födelsedag. Grattis, lite i efterskott.
  Klart att det fungerar lika bra med Imse vimsa på födelsedagen. Gulligt!

  SvaraRadera
 2. Grattis!

  www.mammatea.se

  SvaraRadera
 3. Blir alldeles varm i hjärtat...

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Så underbart! Som jag skrattade, helt underbart med Imse Vimse Spindel! Han är bra fin din Mini :-)

  Grattis och kram i efterskott!

  SvaraRadera