söndag 15 december 2013

Drömmar

Ibland har vi stora drömmar som nästan är omöjliga att uppfylla. Andra är egentligen enkla, men kan bli svåra. 

Jag är en juljunkie. Jag gillar traditionerna runt. Pysslet, maten, dofterna, myset. Väl valda delar iaf. En dröm jag haft är att ha en gran. Tidigare har jag inte riktigt haft plats och när jag fick det var jag ensam med liten. Kompromissade med ris eller en. 

Så erbjöd sig M att köpa en. Ordna hem den. Och instinktivt tackade jag först nej. Vad ska jag med en gran till? Jag som aldrig är hemma över julen. Dessutom van att minsann ordna allt själv!

Men min bestämdhet fick en törn när han pratade om de barndomsminnen en gran kan ge och att det faktiskt ändå var en lite tramsig hemlig dröm jag haft. En egen julgran. 

Nu står den där. Mörkgrön och fin. Mini är sådär imponerad. Själv är jag ungefär lika nöjd som en katt som svalt en fet råtta. Hemmet är juligt och jag myser. 

Tack M. 


4 kommentarer:

 1. *gilla*, väldigt mycket!

  Kram
  JVJK

  SvaraRadera
 2. Det ÄR mysigt med gran. Det blir mer jul när man klätt granen.
  Mys!

  SvaraRadera
 3. Hej Mamma Vilja
  Jule gran har rigtig meget med julen at gøre. Jeg pejer at tage en lille spids af grannen og brænde over et lys. Så kommer hele huset til at dufte dejligt af jul. Hvor er det dejlig at se dit barn og læse om at ønskebørn kan blive til en realitet.

  Hav en rigtig dejlig jul og et fantastisk nyt år. Når børn bliver 2 år er de bare så sjove :-)
  Anette

  SvaraRadera
 4. Så fint!
  Den där M verkar nästan vara lite släkt med självaste tomten. :)
  God jul på dig!

  SvaraRadera