tisdag 8 april 2014

Varning för gnäll


Har ni såna där dagar när ni undrar vad som hände? Jag har en idag, det är fruktansvärt jobbigt. Jag är obekväm med allt. Jobbet känns inte bra. Att bo i Malmö. Kroppen känns fet. Huvudet tungt. Vännerna för långt borta och barnet för treårigsmotigt.

Idag skulle jag helst av allt bara få försvinna in i en stor famn en stund. Men var är den? Vissa dagar undrar jag vad som hände med min stora kärlek? Den där jag fantiserade om som tonåring (och ja sedan dess). Känner mig tom, trött, ledsen och omotiverad. Kan vi bara få dra täcket över huvudet och försvinna?

Är det omöjligt att älska mig? Jag vet att jag har många vänner som faktiskt gör det. Men den där specielle. Den där som jag ska planera och leva mitt liv med. Var f-n är han då? Va? Och varför måste jag alltid vara så stark och klara allt själv? Jag är så trött på det.

Och kom nu inte och säg att jag inte har försökt. Det har jag. Jag har varit aktiv på dejtingmarknaden i decennier nu. Jag försöker att inte förställa mig. Vara ärlig, öppen. Jag träffar än den ena än den andra och de har alla sina historier, sina bagage och det slutar alltid lika. Jag kliver ur min bekvämlighetszon gör mig sårbar och ändå fungerar det inte.

Kvar står jag. Ofta ratad. Jäkligt trist känsla.

Det är inte så att jag magiskt förväntar mig att bli hel och lycklig av att det finns en man i mitt liv. Jag VET att det inte är så det fungerar.
Jag längtar oavsett. Jag längtar efter att få bråka, gnälla, bli sams och bara vara sedd. Berörd.

Vad är det som är så svårt?

5 kommentarer:

 1. Kan inte annat än hålla med dig. Och vissa dagar känns det mer än andra. Kram

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen mig nåt enormt mycket. Det är ledsamt förstås, men samtidigt skönt att läsa samma tankar från någon annan. Det är inte precis en berättelse som får plats så mycket i offentligheten annars.

  Jag tror det ofta handlar om slumpen. Några hittar rätt och andra gör det inte. Men det finns ju en stark drivkraft att sas tolka brist på partner som att det är nåt fel på en. Eller åtminstone att det skulle finnas nån enkel förklaring. Men ofta gör det nog inte det.

  SvaraRadera
 3. Absolut, jag har såna dagar.
  Där jag känner att jag "förstör" mina barns liv genom att inte kunna ge dom materiella saker som semester/fjäll- och utlandsresor. Genom att jag ibland inte alltid kan dölja mina djupa suckar när nåt dyrt går sönder.
  Det är på dom dagarna jag bestämmer mig för att hantverkare och goda vänner är bättre än en relation. Men så kommer en ny dag och det känns bättre till nästa gång.

  SvaraRadera
 4. Jag kallar dem BLÄ-dagar. De kommer och allt suger. Fördelen är att de faktiskt går över...

  Men visst känner jag igen mig. Innan jag träffade min fina man hade jag varit singel i stort sett hela mitt vuxna liv utan att någonsin träffa någon som berörde mig. Jag har länge trott mig oförmögen att känna något alls... Jag trodde att jag dessutom skulle leva ut livet barnlös.

  Nånting hände förvisso, men innan dess är uppemot 20 år av att känna mig i princip värdelös.

  Önskar dig eb bättre dag imorgon!
  Kram
  JVJK

  SvaraRadera
 5. Ååååh, du sammanfattar det så bra.
  Känner exakt lika nu.
  Min självkänsla har det lite svajigt...

  SvaraRadera