söndag 17 juni 2012

En dag i parken


Igår spenderade Mini och jag i Folkets Park i Malmö tillsammas med C och hennes fyraåring S. Dagen började mindre bra med en massa moln och regn. Jag har dessutom fått magkatarr som efterdyning av operatinonen jag gjorde och den gjorde sig påmind rejält. Fy vad det är jobbigt!
Men sen. När vi väl var där. Underbart! Solen bröt fram och vi började i Arken bland djuren. Fas t Mini är ju inte så förtjust i djur. Eller jo, men det fanns skottkärror och de var mer intressanta. ”De har ju hjul mamma!” hälsar Mini.

Ja ja, sen var det lekplatshäng. Har ni barn och passerar Malmö är lekplatsen i Folkets Park helt klart värt ett besök (ja, hela parken faktiskt) som avslutades med en massa gungning och Mini blev kär i S. Jag blev också kär i S. En härlig klurig charmig ung man. Så bar det av till korvkiosken. Varmkorv, glass och kaka, sen var vi redo för karusellerna. Oj oj... Mini tittade förtjust på när C och S åkte masktåget (minibergochdalbana). Stackars Mini som har en mamma som HATAR att åka karuseller, men efter att ha tittat på ett tag så gav vi oss på att åka småbåtarna. Mini tjoade förtjust när båtarna gick neråt. Sen åkte vi även klassisk karusell. Ni vet sån som går runt och runt med hästar som går upp och ner. Fast vi satt i en vagn som kunde snurra. Mini var så nöjd. Så länge S var nöjd.

Efter det hittade vi teater på en utomhusscen. Lite gapig var den och för större barn, så vi gav upp. S ville bada i fontänen och Mini behövde sova. Han kämpade så för att hålla sig vaken och se vad som hände. Vad S skulle hitta på. Så vi gick åt vårt eget håll lite och japp. Mini somnade inom loppet av minuter så snart han inte hade S i sikte.
Med en sovande Mini och en badande S blev vi sittande i solen intill fontänen. Åh vad härligt! Och när Mini vaknade var han inte sen att hänga på ner i vattnet. Oj oj, vilken lycka att springa naken i massa vatten med stora barn. Något kul är att Mini väger mer än S, fast han är två år yngre. Det var väl synligt i badet kan jag meddela! Jag fick tvångstorka och klä på Mini under höga protester när han började bli blå och knottrig. Lite banan på det så var livet något bättre igen.

Efter lite stödhandlande på Coop vid entrén (som för övrigt är Sveriges första Konsumbutik) konstaterade vi att vi haft en underbar solig dag i parken och att vi snart ska ses igen. För det gör vi så gärna så!

1 kommentar:

  1. Än så länge är ju min Klara lite för liten för Folkets Park men där lär vi också hänga sen. :)

    SvaraRadera