söndag 29 september 2013

Så mycket att berätta och så lite tid

Det händer massor och jag hinner inte med att berätta allt. Eller det minsta känns det som. Jag skulle berättat om Minis härliga födelsedag och dagen mamma åkte till Stockholm t o r. 

Nåväl. Igår hade vi i alla fall en underbar lördag. Den inleddes med en tur till ICA Maxi där första lådan smålego införskaffades. Förskolan låter numera Mini gå in och leka med femåringarna för de tycker att han blir understimulerad och är för långt fram i utvecklingen för att leka med ettåringarna och Duplot. Och Mini älskar det. Därför köpte jag igår leksaker som det stod 4+ på till min nyblivna treåring. Och han ÄLSKAR det. Vi sitter på vardagsrumsgolvet och bygger och bygger. Det är från flygplan, till gubbar, traktorer, ormar och nu ett sjukhus. Allt med ett grundset legobitar. Lego när det är som bäst. 


Sedan kom ett par vänner och vi hade lunchmys som slutade på lekplatsen i ljuvligt höstväder. 

Efter det cyklade Mini och jag genom stan till konserthuset för Nallekonsert med trafiktema. Utanför stod polisbilen med poliserna. Stor stor lycka för Mini. 


Lådbilbana inne på konserthuset klarades av i flygande fläng. 


Sedan var det dags för konsert.


Mini är som ett ljus när det är levande musik. Det är fantastiskt att se. Applåderar ivrigt mellan numren. 
Sedan cyklade vi till ICA Supermarket och köpte skumbad (bl a) och så hem. Laga mat, bygga lego, bada, pyjamas, bygga lego. Sen kom två av dagens finaste stunder. Först gick vi ut på balkongen och tittade på stjärnorna. Mini älskar stjärnor. Och där, uppkrupen i min famn innanför min jacka sjöng Mini "Blinka Lilla Stjärna" med hög klar stämma och gnister i ögonen. Han avslutade med att förklara för mig att stjärnorna sjungit med honom. Finaste unge!

Allt avslutades med en busläggning där han skrattade så att han kiknade i sängen, sedan återgav han hela sin underbara lördag innan han somnade snarkandes på min arm. 

Och den harmonin och lyckan jag får uppleva såna dagar är bara obetalbar. 

Nej, nu ska vi bygga Lego. Ha en skön söndag vänner!

1 kommentar:

  1. Lego kan man ha kul med både mycket och länge, för stora och små.

    SvaraRadera