onsdag 18 september 2013

Stolt mamma

"Mini är ett brainac kid" sa A på Minis förskola vid hämtning idag. Hon berättade hur de hade pratat om siffrorna. De har klistrat bilder på siffror på golvet och en av pedagogerna satt så att hon såg siffrorna från rätt håll, Mini satt så att han såg siffrorna upp och ned. Pedagogen hade pekat på ettan och frågat vad det var för siffra. Mini hade svarat:

"Det är ingen siffra, det är en bokstav och det är bokstaven L." och när de tittade på ettan från hans håll, så var det mycket riktigt så.

Vi pratade lite om det här med siffror och bokstäver. Mini är naturligt intresserad och vill lära sig. Han kan ljuda ut vilken bokstav ett namn börjar på och frågar massor av frågor om bokstäver. A sa att de pratat om att utforska det mer tillsammans med honom och jag bad dem att göra det. Jag passade även på att berätta hur jag upptäckt att han kan siffrorna och mängdlära.

Efter en stund berättade A om de Duplokreationer Mini bygger på förskolan. "Det är rena borgar!"
Hon berättade även att de pratat om att låta honom gå in på de stora barnens avdelning och leka med Legot istället. När vi var i Ms föräldrahem lekte Mini med hans gamla Lego och vi såg knappt till Mini på det dygnet. A skrattade och sa att det kunde hon gott förstå.

"Mini är en ovanligt smart kille" konstaterade hon.

Och jag kan ju inte annat än att vara stolt. Riktigt stolt.

2 kommentarer:

  1. Jag förstår Mini, lego är alltid roligt! Utom när man får det under fötterna en mörk natt...

    SvaraRadera