söndag 1 juli 2012

Godmorgon!

Inatt sov jag i ett sträck fram till 6.40. Halleluja!

I normala fall vaknar jag fem och hälften av gångerna kan jag inte somna om.

Har en drive "skämma bort mamman" för tillfället. I veckan var vi t ex till IKEA och då köpte jag nya påslakan. Helt i onödan. Bara för att jag ville. Dessutom tittade vi på lösningar till Minis rum. Jag har tänkt att han ska flytta in där till hösten. Dessutom ska han snart få överge spjälsängen.

Frågan på tapeten är: juniorsäng eller vanlig säng? Vad säger ni?


9 kommentarer:

 1. Jag som har gått i samma tankar har tillslut bestämt mig för att köpa en 90 säng till min son som är lika gammal som mini. Det blir en extrasäng vid besök och det är lätt att ligga bredvid och läsa godnattsaga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och 90 är max vad som får plats.

   Tack för tankarna!

   Radera
 2. båda funkar - Gullgossen har en hemnäs-vuxensäng med 105 madrass i - så vi kan lägga oss där alla tre när de ska somna (så vi inte hamnar i min säng automatiskt)... när de blir större och lägger sig själva får han nya madrasser så det blir en 80-säng. Pippilotta däremot får en ärvd-juniorsäng....

  Grejen med stora sängar är väl att man ändå vill ha något skydd för att ramla ner (på min stora säng har jag byggt en spånplatta med stoppning och tyg på - liknande en mjuk sänggalvel - somo jag har på sidan av sängen så barn inte rullar ner....) Juniorsängar har ju sånt automatiskt - och så är de ju mindre om man inte har så mycket plats...

  Bra är att ha en säng som man själv kan knöla ner sig i så man kan läsa saga tillsammans, och ligga med någon minut på natten om de skulle vakna och vara ledsna... en 90-säng absolut om du köper vuxensäng (eller 105) - så det blir skönt för er båda eller en bra gästsäng!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har redan en 90-säng i rummet, men juniorsängen är samma som jag låg i. Dock befinner den sig 60 mil bort.
   Rummet är inte så stort dock, så juniorvarianten skulle göra det lite rymligare.

   Tack för bra tankar och erfarenhet!

   Radera
 3. Skämma bort mamma låter bra!

  SvaraRadera
 4. Vanlig säng om du inte har en jättelägenhet! Perfekt som gästsäng också. Ta en 1,05 när du ändå skall slå till så sover ni bra om ni två behöver dela också. Jag köpte korta ben till Knasluvan så det inte blir så högt. Men han har faktiskt aldrig ramlat ur. Har inte haft något skydd. Men han var nog nästan 2,5 när han fick den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägenheten är inte gigantisk och i Minis rum går det max in en 90-säng.

   Tack för tipsen!

   Radera
 5. ...om du inte har en jättelägenhet med fullt av rum för gästsängar menar jag alltså...

  SvaraRadera