torsdag 24 januari 2013

Hjälp

Nu är det klart att det blir en magnetröntgen för att ta reda på vad det är som händer inne i min kropp egentligen. Läkaren pratade om att utesluta cancer och jag tänkte att döden flåsar mig i nacken, men jag har inte blivit helt hispig ännu, utan faktiskt tagit mig i kragen och bestämt mig för att hålla ångesten och paniken långt borta. Märkligt nog fungerar det. Jag är glad och nöjd idag, vilket i och för sig kan ha med det underbara vädret att göra och att jag har kommit ut på andra sidan magsjukan vid liv.

Jag måste också ge mig beröm. Eller snarare skicka ett stort tack. Jag blev erbjuden hjälp när jag mådde som sämst. Min första instinkt var att tacka nej, men så insåg jag hur underbart det var att få hjälp, så jag tog emot den. Och jag undrar om inte alla tre inblandade, jag, Mini och J, tyckte att det var rätt bra alla tre. En kasse mat levererades också och utan den hade jag haft det riktigt kämpigt. Så tack J!

Men även om jag mår bra nu har jag  andra i min närhet som inte mår bra. Och nu mina kära vänner, tänkte jag be er om hjälp (nu när jag har blivit så bra på att ta emot den). Jag skulle vilja hitta en alternativ sysselsättning till en 17-åring som liksom tappat sugen på tillvaron. Sabbatsår är på tapeten, och jag skulle så gärna vilja kunna bidra med något som skulle kunna göra att hen fick växa lite, känna att hen bidrar, är stor och behövs.

Jag har hittat lite volontär-resor, men det är dyrt och långa resor. Kanske finns det något på hemmafronten? Har ni tips? Råd?

2 kommentarer:

  1. Om hon kan tänka sig att åka till bangladesh så tror jag att CRP (Centre for rehabilitation of the paralysed) alltid är glada över volontärer, man betalar ingen avgift men resan själv, plus kostnad för mat och boende som är hyfsat låg.

    SvaraRadera
  2. Jamen då hoppas vi att du får bra besked nu då! Att det är något so kan fixas hyfsat enkelt.

    SvaraRadera