lördag 20 oktober 2012

Kan vi prata sex?

Alltså, jag bara undrar. Hur löser ni andra ert kärleksliv? Jag har ju dejtat när Mini var strax under året. Det var ju ingen lyckoträff precis. Sedan var det en annan man, som uppvaktade mig ett tag i våras. Sedan dess ingenting. Verkligen. Ett par ögonkast. Basta.

I vanliga fall hade jag klättrat på väggarna nu, men någonstans så är det som att jag har lagt ner hela den delen av mig själv. Så till den milda grad att när någon erbjuder mig att träffa någon, så är min instinktiva reaktion att NEJ, gud vad jobbigt.

När blev det så egentligen?

Men så pratade jag med en vän. Hon lever i ett äktenskap där de väldigt sällan roar sig. En annan vän har inte haft sex på fyra år. I sitt äktenskap. Är det så här livet är? Är vi för trötta för varandra? Somnar vi alla i soffan varje kväll och vaknar med dåligt samvete för hemmet, jobbet och allt det andra (Mini har jag faktiskt inte så dåligt samvete för för han går i princip alltid först!)?

För ärligt talat. När jag sitter här i soffan med tröttheten sjungande i hela huvudet och kroppen, hur ska jag då orka hålla i liv i en relation också? Hur gör folk egentligen? Blir livet så mycket enklare när man är två att det finns energi till den andra också?

Hur gör och tänker ni? Snälla berätta. Är jag dömd till ett liv i ensamhet, eller finns det män som mycket väl kan tänka sig att vara en extra dyna i min soffa? En dyna jag kan sova mot ett par timmar varje kväll. Åh, en sån man vore drömmen.

19 kommentarer:

 1. Ingen aning, jag har inte haft sex på över tre år så... Längtar efter en man som kan hjälpa mig med det praktiska, men har glömt hur det känns att behöva "honom" känslomässigt. Just nu känns det inte som jag kommer att träffa någon någonsin.

  Inte mycket hjälp inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre år! Hujedamig!!

   Fast jag är inne i ett stadie där det känns som att jag aldrig heller kommer att träffa någon.

   Radera
  2. Jag tänker inte ens berätta min "statisktik".................

   Radera
 2. Jag klättrar på väggarna ibland. Jag saknar sex, men samtidigt så lider jag fortfarande av förlossningsskador som gör att just den biten av sex (jaaaa sex kan vara andra saker men ni fattar) är som utesluten. Annars hade jag tänkt mig ett fredagsragg, hej på dej och hej då på dej med lite kul mellan. För jag saknar inte män känslomässigt just nu heller, men fysiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går det inte att få skadan reparerad? Så kan du ju inte ha det!

   Radera
  2. Jag börjar som tvivla, jag har ju redan gjort en om-operation nu i maj, typ 16 månader efter förlossningen. Nu är det ju nästan bra. Kanske får leva med det liksom.

   Radera
  3. Usch vad jobbigt! Tycker ändå att du ska försöka.

   Radera
 3. Jag skulle aldrig utsätta mig för ensamhet i tvåsamhet... Varför vara ett par om man inte har några känslor för varandra? Då kan man skaffa sig en kombo istället.

  Jag tycker att det är toksvårt att dejta i det här läget. Jag menar, hur gör jag? "Hej du är trevlig, men bara så att du vet - imorgon tänker jag försöka bli gravid med en annan man. Nej, jag känner honom inte". Man dejtar ett par månader och det börjar verka positivt - ja ungefär då börjar magen synas. Eeeh. Nej.

  Jag vet faktiskt inte hur man gör sen. Jag vet inte ens hur man gör NU ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, i din fas släppte jag också allt dejtande. Sen, när jag kände att f-n det funkar ju inte, ja då dejtade jag tre killar inom loppet av några veckor. Precis då jag blev gravid. Huj så tokigt det blev! Och min vana trogen var det såklart tre rediga puckon.

   Radera
  2. Och aldrig aldrig att jag kompromissar i en relation ... Igen

   Radera
 4. Nej varför skulle du? Fick frågan en gång "men... är du kräsen när det kommer till män?". Eeeeeh, ja det tro' f@n!! svarade ja.

  Why settle?

  kram!

  JVJK

  SvaraRadera
 5. Lever i ett äktenskap (å vad gammal jag lät) med 3 småbarn och ja tröttheten är ju som värst när vi äntligen får lite egentid. Men vet du, sexet är absolut inte det viktigaste, inte för mig,inte för honom, han är min absolut bästa vän och det blir bättre när ungarna blir äldre. Tröttheten kommer minska. Vi kommer kunna roa oss själva mera. Man kan inte vara på topp jämnt. Fast om du känner redan innan dejtning att det är jobbigt så är du nog inte redo för det ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja jo, jag fattar ju att inte sexet är det viktiga, men det är också det som vi som inte lever i relationer nog saknar mest. Förutom någon att dela vardagen med i stort. Personligen känner jag att det hade varit skönt att inte ha hela det ekonomiska ansvaret hela tiden och jag hade älskat om någon annan gick ut med soporna emellanåt.

   Nu när jag har hunnit vänja mig vid tanken så ser jag faktiskt fram emot dejten. Även om det inte har hänt mer än att jag har blivit tillfrågad än så länge.

   Radera
 6. Rent praktiskt "behöver" jag inte någon, jag är duktig med sticksåg, hammare och gräsklippare. Det har varit svårt för män (med tummen mitt i handen)att hantera.
  Men sex, det behöver jag, för mig är det viktigt. Trots små barn, tonåringar, hus och heltidsarbete så prioriterade jag sex före sömn nästan jämt. Det blir så av sig själv liksom :)
  Men nu som singel, efter 10+13 år av fasta förhållanden, så försöker jag lista ut hur jag ska lösa det... och allt medan tiden går så... blir risken större att man ringer fel person ;)
  Det är inte klokt så knasigt det kan bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart Lise-Lott! Jag hade diskussionen med en kompis och han tyckte att jag var tokig som ibland upplever att jag smäller av om jag inte får ligga snart.

   Jag har haft relationer som bara har gått ut på sex. Som faktiskt har fungerat, men nu när jag är mamma till Mini känner jag att jag inte klarar av det längre.

   I want löööööv, och egentligen vill jag ligga också, även om det kanske känns lite överkurs för tillfället. ;)

   Radera
  2. Det är väl som mormor och andra kloka människor säger.

   Var sak har sin tid.

   Fast jag vill helst ha allt samtidigt, nu!
   ;)

   Radera
 7. Jag läste detta inlägget för flera dagar sedan och kände att jag ville svara något klokt. Nu har jag äntligen tid att sitta här och formulera något klokt, men kommer inte på ett smack.

  Jag lever i ett äktenskap.Det där med sexet och kärleken går ju upp och ner. Det blir naturligtvis lättare när barnen blir lite större och man inte är lika slutkörd. Vissa perioder får man ha sex några gånger bara för att det ska vara och för att kärleken ska komma tillbaka. Andra gånger behöver jag sexet för att få ny energi. Ibland ger det liksom mer energi än att sova den där extra stunden.

  Ta den tid du behöver. När rätt person dyker upp känns det säkert inte så jobbigt. Och ta det inte för allvarligt så löser det sig säkert. Tröttheten kommer också att minska lite om ett tag. Rätt som det är så är Mini tonåring och du får inte till sexet för att han är vaken jämt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina Camilla, just det där med lekfullheten är ju så viktig och jag stelnar och blir analytisk så snart kärlek förs på tal.

   Tycker allt att du svarade väldigt klokt. Tack!

   Radera
 8. Det Dr.SUNNY kan du maila honom om du behöver hjälp i deras förhållande drsunnydsolution1@gmail.com
  Jag lovar att dina problem löses omedelbart. Efter att ha varit i relation med honom i sju år, han lämnade mig, jag gjorde allt Kan jag ta honom tillbaka igen, men allt förgäves. Skulle för den kärlek jag känner för honom, bad han, men han vägrade att jag förklarade mitt problem till någon på nätet och hon föreslog att jag skulle snarare postade en spellcaster som kunde hjälpa mig att föra honom ett pass tillbaka, men jag är killen som aldrig trott på pass, hade han inget annat val än att prova det, skickade hjul, sade inget problem så blir allt bra inom tre dagar, mitt ex tillbaka till mig inom tre dagar, var passet avgivna och överraskande, den andra dagen , var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han samtalet och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hänt, jag ville, som jag älskar så mycket. Jag var så glad, överraskad. Sedan gjorde jag ett löfte som alla vet att de aldrig har en relation problem, som jag kommer att hänvisa till stavnings kannan för att få hjälp. Varje person kan behöva hjälp av hjul, hans e drsunnydsolution1@gmail.com eller lägga mig på whatsapp 2348077620669

  Han gjorde också många stavnings liknande,
  (1) du vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Du har alltid mardrömmar.
  (3) För att främjas på sitt kontor
  (4) Vill du ha en barn.
  (5) Vill du bli rik.
  (6) vill behålla din make / maka att vara bara din för evigt.
  (7) Behovet av ekonomiskt stöd.
  8) Vill du ha kontroll över att äktenskap
  9) Vill du vara attraherad av människor
  10) Barnlöshet
  11) Behöver du en maka / make
  13) Hur man vinner din lotteri
  14) PROMOTION SPELL
  15) SKYDD SPELL
  16) period av BUSINESS
  17) SPELL BRA ARBETE
  18) bot för någon sjukdom / H.I.V.
  Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com

  SvaraRadera