söndag 21 april 2013

Ephiphany

I veckan som gick fick jag plötsligt en känsla av oväntad tillfredsställelse. Ni vet hur det är. Vardag. Vi kilar runt och gör allt det där som förväntas av oss, eller åtminstone det vi tror förväntas av oss, utan att reflektera särskilt över det. I det är vi mer eller mindre tillfredsställda.

Jag är högutbildad och har ett välbetalt jobb. Oftast är det stimulerande, men periodvis högst frusterande. Jag jobbar på ett företag med ett fett glastak för kvinnor, men jag är friare än de flesta så jag njuter av det.

I veckan satt jag vid mitt skrivbord. Spotify i hörlurarna. En strategi just framtagen. Framför mig en stor blank Mac-skärm och på den en modellerad process. En process jag vet fungerar på alla nivåer och där och då insåg jag på riktigt hur lyckligt lottad jag är. Tillfredsställelse.

Hur känner ni inför era jobb?

1 kommentar:

  1. Intressant fråga! Jag är också högutbildad med kontorsjobb inom industrin. Ibland funderar jag på vad jag håller på med egentligen. Borde jag inte göra något nyttigare än att förbättra flygplan. Andra dagar går jag in i jobbet och trivs som fisken i vattnet. När något fungerar, eller jag löser något problem eller när det blir så där bra diskussioner då trivs jag.

    Oavsett vilket jobb man har så går nog trivseln upp och ner. Vissa dagar känner man sig så lyckligt lottad och andra dagar vill man göra något helt annat och arbetslusten infinner sig liksom inte.

    Något jag tänker är att det "bara" är ett jobb. Det vill säga jag tar det inte så allvarligt och det är inte hela jag. När jag går hem så är jag ledig och det är så jag vill ha det.

    SvaraRadera