onsdag 4 april 2012

18 månaderskontroll

Idag var vi på BVC och kollade att utvecklingen är som den ska på lilla Bus. Ja och så vaccinerades han.

Upphämtning på förskolan och så direkt till BVC. Av med overallen för att hitta en röd sörja intorkad över hela kläderna från lunchen. Ha ha! Här finns de som klär upp sina ungar för BVC-besök. Mini kom sörjig, med grus under naglarna och snor under näsan. Hur var det nu med skitiga ungar? Lyckliga!

Han promenerade glatt iförd enbart blöjan in till vår läkare. En underbar man som ser ut som man tänker sig att barnläkare gör i böcker. Där byggde han klosstorn. När läkaren bad honom att sätta bilen överst på klossarna blev Mini misstänksam. "Ska du ta min bil?!" så han slapp just det momentet. Sen skulle han lägga klossar i en låda och hämta en som ramlat på golvet.

Bollsparkande genomfördes under förtjusning, med bilen i fast grepp i ena handen.

Sen skulle det pratas lite också. Läkaren konstaterade dock att jo, din son har nog ungefär ett ordförråd på en 30 ord. 8-10 ord och inga meningar är normalt för en 18-månaders. Under bollsparkande fick han dessutom till en treordsmening "Sparka på bollen!"

Så var det dags för sprutan. Mini var lyckligt ovetande om att det var kompisen lilla A som ylat i smärta och förnedring länge precis innan det var vår tur. Snällt satte han sig tillrätta i mammas knä och sträckte fram armen som läkaren bad om. Han tittade nyfiket på sprutan och först när den faktiskt satt i armen insåg han att det här var ju inte så trevligt. Speciellt inte när innehållet trycktes in i muskeln. "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOO" sa Mini bestämt och sen var det bra. Plåstret var spännande.

Sen var det dags att lämna läkaren och sköterskan. Det tyckte Mini var bäst att göra under sång. Så han vinkade glatt till dem och dansade sedan ut i väntrummet sjungandes "Baaadaaaa, baaaaaadaaaaaa, bada bada baaada" (melodi: släping Karlsson på taket) fortfarande enbart iförd blöja.

Charmigare unge får man ju leta efter. Om man frågar mig då. Stolt är jag också. Om ni nu tvekat om det.

2 kommentarer:

  1. Härliga, härliga Mini! Hoppas att ni får en fin påskhelg! :-)

    SvaraRadera
  2. Glad påsk på er! Härligt att det gick så bra på BVC!

    SvaraRadera