onsdag 9 november 2011

Barnens Bokklubb

Jag fick reklam från dem igår med ett öppningserbjudande. Blev sugen, men känner mig alltid lurad på sånt här. Är det något att ha? Någon som vet?

Barnens Bokklubb

8 kommentarer:

 1. Jag (eller min dotter beroende på hur man ser det) är medlem. Handlar böcker förvånansvärt ofta och är nöjd med utbudet. Enligt min åsikt är Barnens Bokklubb MYCKET bättre än både Lilla Svalan och Goboken. Jag/vi behåller medlemsskapet. Hälsning, Boknörden Sara

  SvaraRadera
 2. Jag fick oxå reklamen igår men lappen hamnade snabbt i sopsorteringen, som så många andra erbjudanden om barn böcker och kläder/leksaker mm gjort. Blir alltid lika besviken när det är så köns stereotypa och oinspirerande. Försöker alltid se vad företagen vill trycka på att de gör bra och i BARNENS BOKKLUBB fall står det på deras folders baksida att vi ska vara lugna för att de har läst allt som ges ut och har lååång erfarenhet. Vi erbjuder de bästa och roligaste kvalitetsböckerna............. För mig säger det INGENTING. Vadå bästa, roligaste.
  För MIG skulle de bästa och roligaste vara att få läsa böcker med genustänk och mångfald. Så som sagt den åkte i återvinningen MEN nu läste jag på deras hemsida via din länk och hittar detta :
  Barnens Bokklubb kvalitetsstämplar!
  Vårt motto är att inga barn ska behöva läsa tråkiga böcker. Därför läser, sållar och väljer vi ut de bästa böckerna till barn olika åldrar. Nedanstående fem punkter utgår vi ifrån när vi granskar en blivande huvudbok.

  Boken ska ha:

  • En berättelse som fängslar, roar eller oroar
  • Bra språkbehandling/översättning
  • Ett trovärdigt innehåll som tar barn på allvar och har ett bra genusperspektiv
  • Snygg grafisk form och professionella illustrationer
  • En humanistisk grundsyn baserad på att alla människor är lika mycket värda


  å då blir det ju genast en annan femma :-) Då är det ju ett bra företag med en genomtänkt ide men jag tycker ändå att det är lite konstigt att de inte trycker detta SYNLIGT och TYDLIGT på deras reklamfolder. Detta ska de ju skryta om att de gör inte dölja lite diskret på en undangömd sida på nätet :-(

  SvaraRadera
 3. Erika (fortsätter gnälla :-) )9 november 2011 12:48

  av 12 böcker i reklamen är det bara pippi boken som handlar om en tjej ........ Bra genusperspektiv ....nja liite tveksam. Tummen kanske e könsneutral minns inte men ändå. Om någon har erfarenheter från klubben så övertyga mig gärna :-) jag e nyfiken på deras utbud

  SvaraRadera
 4. Ah... tack för tankar och tips. Jag tror att jag testar. Går på erbjudandet och sen hänger som en hök på SMS-knappen och avbeställer allt jag inte vill ha.

  SvaraRadera
 5. Jag är med, mest för det lilla magasinet som kommer i brevlådan, massvis med bra boktips som man kan låna på bibblan :D Fördelen är ju att man kan välja att köpa eller inte. Har för mig att man måste köpa månadsböckerna 2 ggr om året, man får alltid någon liten grej då. Det negativa är ju att månadsböckerna är billigare att köpa någonannanstans ifall man skiter i leksaken.

  SvaraRadera
 6. Usch och fy, jag kan inte bestämma mig. Tror jag hoppar!

  SvaraRadera
 7. Jag gillar utbudet - väljer gör man ju själv. Även om jag nästan alltid vill ha större medvetenhet om både genus, olika familjeformer, och andra saker. Kan som jämförelse nämna att Lilla Svalan hade en "barnbokskonsult" som ringde och diskuterade utbudet med mig. Hon sa ungefär "Jamen den här trevliga boken om FORDON kanske? Eller nej förresten, du har ju en FLICKA!", varpå jag snabbt replikerade "Vi tar den, vi älskar bilar".

  SvaraRadera
 8. Absolut bästa bokklubben! Man får massa bra idéer och sen kan man köpa där ibland, låna på bibblan eller köpa på bokus eller så. Men du får tips på bra böcker anpassade för barn i ens eget barns ålder, på ett lättöverskådligt sätt. Dom har också mycket bra filmer, spel och leksaker (se upp med portokostnaderna bara för ibland har dom särskilda utskick med leksaker och extradyrt porto).
  Man får med tiden köpa vissa saker billigare beroende på hur länge man varit medlem. Vi är medlemmar sen min 8-åring var bebis och är fortfarande nöjda, gäller bara att komma ihåg att avboka månadsboken, direkt när medlemstidningen kommer!

  /Malena

  SvaraRadera