tisdag 21 augusti 2012

Råd till tant?

Jag jobbar hos en ny kund. Där jobbar det många olika konsulter. Och en av dem har liksom väckt annat än rent professionellt intresse hos Mamma Vilja.

Misstankar om att det inte bara är jag som har det intresset finns och jag vet att han är singel. Men ååååh... vi ses inte varje dag. Om jag mailar så kommer han direkt upp till vår våning, men vi har inte tillräckligt stora kontaktytor mellan våra ansvarsområden för att det ska ska särskilt ofta.

Tålamod är inte en dygd jag riktigt besitter. Så att vänta ut det här känns nästan oöverstigligt. Samtidigt som jag inte vill stressa något. Det är ju egentligen inte bråttom eller?

Men jag funderar på att maila och fråga om han vill ses. En fika kanske? Samtidigt. Hur lamt är inte det och JOBBIGT att bli avvisad.

Och om jag skulle bli utbjuden i motsvarande situation hade jag nog helst fått frågan direkt, men fatta vilket mod det skulle kräva.

Så voj voj, hur ska Mamma Vilja agera?
A. Vänta och se om jag får tydligare signaler om att intresset finns?
B. Maila och hoppas att det inte blir pinsamt?
C. Leta rätt på hans nya plats och stalka honom lite? 
D. Sluta fantisera och fokusera på jobbet?

15 kommentarer:

 1. Alltså jag skulle ju aldrig våga men du känns ändå som den modiga typen - så B - go for it! Så vet du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Modig? När det kommer till kärlek är jag så feg att det bästa sättet jag visat intresse på hittills är att tvinna en hårlock.

   Framfusigt värre!!

   Radera
 2. Åhhh, vad härligt! Jag skulle nog formulera mailet typ hundra gånger och klicka bort, men jag skulle så småningom gå på B! Absolut! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, formulera i Word isf, så att det inte skickas av misstag isf!

   Radera
 3. Alternativ D går bort direkt! Kör på B eller C. Om du är osäker så vänta ett par veckor till och "råka" prata lite mer med honom. Å andra sidan kanske hans tycke ökar om han få veta ditt tycke, så vänta inte för länge.
  Så lätt det är att sitta bredvid och tycka ;) Lycka till!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycka och tycke... ;)
   Jag ska försöka stöta ihop med honom. Svårt bara!

   Radera
 4. Jag är själv livrädd för att bli avvisad, men nu börjar man bli för gammal för massa strunt. Så fråga honom, live eller via mail om han är intresserad av någon aktivitet utanför jobbet. Så vet man.

  LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 5. Ja, det är ju det där med struntet, men så vill jag inte vara för framfusig.

  SvaraRadera
 6. Hej från en som läser men som är urusel på att kommentera (skickar ett mail och presenterar mig mer).
  Föreslå en lunch sådär spontant i samband med jobbprat, ni är "kollegor", äta måste ni och jag tror inte det blir så laddat om du börjar med det.
  Lycka till! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju det. Det hade varit toppen, men om jag föreslår lunch blir det också konstigt, för då går man över till matsalen och äter ihop med resten. Jag vill att det ska framgå att jag vill lära känna HONOM bättre. Inte kollegan om ni förstår mig rätt.

   Sedan är det väldigt sällan som vi kallpratar som kollegor. T ex idag har jag bara sett ryggen på honom i en trappa. Vi kanske "pratar" en gång i veckan typ och ska jag vänta på ett sånt tillfälle får jag vänta lääänge.

   Känner mig som en fjantig tonåring. Fast det är ju rätt trevligt problem i alla fall.

   Tyvärr är inte min e-mailadress publik här, men du kanske känner mig från Femmis?

   Radera
  2. Ja då har du inget val mer än att hoppa! =) Det enda som kan hända är ett få ett nej, men då vet du och kan gå vidare. Istället för att se det som pinsamt att få ett nej - fundera på hur du skulle tänka om personen frågade dig och du sade nej - pinsamt/modigt? Så försöker jag tänka när jag själv är osäker och "ser ner" på mig själv.
   Hittade dig via Femmis, gick själv ur i våras då jag trodde min resa mot barn var slut. Men, nu sitter jag här och är gravid i ve 18 och fyller 46 om två veckor.
   Letar upp dig när jag fått mina inloggningsuppgifter och presenterar mig mer.
   Lycka till!

   Radera
 7. Men finns det inget matställe i närheten? Du kan väl säga/mejla att du blir lite less på matsalen och funderar på att gå till.......Å fråga om han vill hänga på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saken är den att jag sällan går dit ens. Lunchlåda...
   Och alla ställen i närheten kryllar av folk från "oss"

   Radera
 8. Been there done that... säger bara: FRÅGA så vet du!
  Jag körde nån långkörare av kallprat och småsvärmeri på jobbet tills jag tröttnade. Vi blev ju bra kompisar på jobbet men steget utanför lyckades inte, men jag vågade fråga om ett par aktiviteter utanför jobbet som han nobbade. Jag gav upp i slutändan och kan med facit i hand tycka jag skulle gett upp tidigare- bara inse fakta.
  Jag håller med om lunch date- mat måste alla ha.
  Kanske finns det nån "ny" lunchrestaurang du skulle vilja testa och undar om han vill följa med? Är du en sushi lover och vill ha honom med..? Jobba lite på att öka kallpratet (kanske några mail om rådfrågning) så kommer lunch av farten :)
  Men bästa rådet- kolla läget så vet du.
  Hälsar, Lotta fr forumet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm... Jag vet. Jag ska försöka. Tyvärr har vi inga riktigt naturliga kontaktytor i dagsläget, men jag är som en hök så fort tillfälle ges. Tack för peppningen!

   Radera