lördag 1 september 2012

Ordning å reda

Det är mycket som susar genom mitt huvud nu. Jobb, privat, Minis rum. Ändå är det inte jobbigt, utan mest kul. Visst det är lite kaos, på vissa fronter mer än andra. Men är det inte så livet är? I alla fall emellanåt?

På jobbet är en av mina styrkor att få struktur på just kaos. Många upprörda användare, hemliga och öppna privata agendor och ingen ordning på hur man ska hantera det.
Projekt utan mätbara mål. Struktur. Etc etc. Det är då jag trivs som bäst.

Hemma vill jag ha ordning. Uppvuxen i ett pedantiskt hem som jag är.

Men det är kaos här. Garderober svämmar över och leksakerna håller på att ta över totalt.

Idag är det dags att försöka få lite ordning. Idag ska det monteras hurtsar och stuvas. Jag älskar redan den här dagen. Äntligen lite ordning och reda!

När trivs du som bäst?

4 kommentarer:

 1. Jag vill också ha ordning och reda. Jag har jätte svårt att slappna av om det är stökigt. Hoppas du får ordning på grejerna.

  SvaraRadera
 2. Samma här. Gillar att ställa iordning (borde jag blivit arkivtant?) Annars trivs jag när jag har alla mina nära runt mig. Och så trivs jag vid symaskinen.

  SvaraRadera
 3. Ordning och reda! Struktur! Det är ju liksom aldrig någonsin roligt att dammsuga, men åh känslan efteråt, när det är rent! :-)

  Vad glad jag blir när jag läser att du tycker att livet känns mer hanterbart, skönt!

  SvaraRadera
 4. Jag skrev ett långt svar tidigare idag från mobilen, men det bara försvann...

  Jag kände mig precis tvärt om mot dig när jag läste ditt inlägg. PÅ jobbet vill jag ha ordning och redan. Jag vill veta vem som gör vad och i vilken ordning vi ska göra saker. Då kan jag vara effektiv och kreativ.
  Hemma blir det som det blir med fem personer i huset som alla har mycket omkring sig. Det är inte jättestökigt, men långt ifrån pedantiskt.

  SvaraRadera