söndag 18 november 2012

Mat

Tack och lov för förskolan. Mini vägrar äta riktig mat hemma och såhär söndag kväll är det tämligen gnälligt och mamma går med på att barnet tömmer majsskålen helt själv. Vad gör jag för fel?!


7 kommentarer:

 1. Du gör inget fel, det går i perioder! Men pröva med tex picknick på filt i vardagsrummet, köttbullar på pinne, korv och mos i form som en igelkott, utstansade korvhjärtan etc. Låt mini vara med och förbereda så kan det ramla in en hel del under matlagandet. Får han vara med och bestämma vad ni ska äta?

  Och till sist - det kommer gå över!! (Här har vi en treåring som äter tre tuggor, sen är han mätt. Det är mycket spring i benen och ganska gnälligt kring ätandet, men det kommer gå över!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mini är oftast med och lagar maten. Han får också välja mat allt som oftast (inte för att han äter den men ändå). Vissa dagar struntar jag i vad han vill eller inte och lagar det jag vill ha. Fast jag försöker alltid göra maten till ett äventyr.

   Picnic har jag inte haft, det ska jag testa! Tack för stöd och tips.

   Radera
 2. Ja jag har ju ingen aning men jag kan tänka mig att det är galet frustrerande.
  Ska försöka minnas vad Karin, ovan, skriver den dag det är dags för oss ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vansinnigt... vid kvällsvällingen klagade han på ont i magen. Ja det skulle jag också ha om jag inte ätit på ett par dagar. Skitunge!

   Radera
 3. Jo det är galet frustrerande! Här har vi släppt prestigen i de riktigt jobbiga perioderna och stödmatar med säkra kort. Det kanske skulle gå att servera en mugg välling till mellis så mini iaf inte behöver ha ont i magen? El baka tex pizzabullar el bullar fyllda med äpple och kanel för att ha nåt som känns ok att stödäta? Sen tar vi hjälp av att kolla film samtidigt ibland...:-/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är bara att det finns inga säkra kort. Det finns inget som Mini alltid accepterar. Han fick välling som mellis igår, bara så att det skulle finnas något i magen. Bröd är tyvärr en av de saker som Mini dissar nuförtiden.

   Distraktion som film kör jag också ofta. :)

   Radera
 4. De perioderna är sååå jobbiga! Men de går över och barn lever tydligen gott på luft och kärlek..;)

  SvaraRadera