onsdag 28 november 2012

Uppryckning

Jag är förkyld, trött, det är mörkt, jag har fattat en massa korkade beslut. Min telefon är trasig. Advent och jul står runt hörnet och jag som brukar ÄLSKA att köpa julklappar och pyssla tycker att det mest känns som en påfrestning just nu.

Dessutom har jag av en hel radda anledningar som jag inte riktigt orkar gå in på, börjat dejta. Vilket i och för sig är rätt trevligt, men när den där första glansen lagt sig och man inser att alla har vi våra kors och öden att bära och jag vet inte om jag orkar med att släppa in någon annans kors i våra liv.

Ja då känns tillvaron rätt beige, eller grå, eller nästan lite gråsvart ni vet så där.

Dessutom känns jobbet inte alls inspirerande just nu.

Så.

Vad tycker ni att jag ska göra för att rycka upp mig? Quick fix efterfrågas!

6 kommentarer:

 1. Ett hemmaspa? har du badkar? Badbomb och hela kittet. Det brukar muntra upp mig lite. Och angående julpyssel, kör light varianterna, man behöver inte ha 70-11 olika pynt. Och kakor kan man köpa. Man ska göra vad man orkar med och resten kan man låta nån anan göra.
  ohh. date. inga råd där. Men att släppa in en trasig person om den personen bara är trasig och inte strävar efter att bli hel, det blir nog för tungt att bära. Visst alla har vi kors men de obearbetade, som man inte inser - asså de får de nog bära själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog inte de obearbetade. Det är korsen generellt. Fast ja, det var den där som var intressant där korset var så nytt att man fortfarande kände doften av sågspånen sedan det var ett träd i skogen.

   Tyvärr...

   Radera
 2. Men åh, det är nog något med den här hösten ändå! Jag skrev precis ett ganska gnälligt inlägg om allt möjligt som bara stör mig. Sådant som egentligen kanske är mest att rycka på axlarna åt, men som gnager sig fast och irriterar. Det finns liksom ingen julkänsla. Hemma har jag med stor möda och lite besvär fått upp tre adventsljusstakar. Det är det. Och jag brottas med att ändå få ihop en julklapp till var och en i familjen som liksom inte är bara för att, utan för att det finns en tanke bakom. Men framför allt märker jag det här, i butiken. Löning och alldeles intill jul, och lugnare än jag någonsin varit med om. Ibland slås jag av känslan att jag kanske har misstagit mig, att jag inte bara är vilsen på dagarna utan månaderna också. Men nä, det är bara julkänslan som inte fått fäste ännu. Jag försöker med pepparkakor, det funkar ganska bra, iallfall för stunden ;-)

  Och vad gäller dejten. Känns det inte rätt nu, så kommer det nog inte kännas rätt sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det där med dejten var bara ett exempel, men det känns som att alla dejter någonsin kommer att vara just precis så.

   Blääääääääääääääääää....

   Pepparkakor tål inte min mage. buhu

   Radera
 3. Modigt att börja dejta tycker jag iaf! Så det kan du ju ändå ge dig en liten (STOR) klapp i ryggen för. Jag är inte ens i närheten än...

  SvaraRadera
 4. Jul blir det - gena kan man göra på det mesta. Borde åren ha lärt mig, men jag blir lika förvånad varje gång att det blir jul trots att det är massor som jag inte gjort!en stor
  Genar jättemycket i år - åker till det stora landet i väster över jul!
  Stackare som inte kan äta pepparkakor, men tål magen glögg då?
  Tänd ett ljus. Spela skön musik och drick glögg!
  Eller ring hem en vän och prata,älta,gråt och skratta ihop!

  SvaraRadera