måndag 12 september 2011

Pipmuggar

Nu kommer vi till ett kärt ämne för mig. Pipmuggen.
Mini är lite lat när det kommer till det här med att dricka själv. Inte ur flaska och inte ur pipmugg. Jag har erbjudit honom pipmugg i ett par månader nu, men det är först sista veckan som han på allvar kommit på att han kan dricka själv ur den. Och dessutom vinklar den rätt så att han faktiskt får dricka ur den.

Nu tycker jag att pipmugg har varit något som har funnits rätt länge så att det borde vara rätt enkelt att tillverka en som är bra. Men icke!

Minis första pipmugg kommer från Rätt Start. En fin med Tomtebobarnen på som kom i ett set.


Jättefin mugg, verkligen, men gummiringen under den har gått sönder i disken (och då är den inte diskad hundratusen gånger precis) och locket är ett snäppapålock. Praktiskt kan man tycka, men det är hårt nog att knappt gå att snäppa på med en hand och dessutom löst nog att lätt trilla av när muggen åker i golvet. Dessutom gör droppstoppet sig tillkänna genom ett evigt litet pipande när ungen suger på pipen. Aaargh... 

Esskas pipmugg har ett föredömligt skruvapålock, som är enkelt att fixa med en hand. Dock har den inga öron, vilket underlättar för en liten. Droppstoppet glider isär (men funkar i alla fall) och trycket har blivit skavt i diskmaskinen.

Den sista pipmuggen kommer från Dr Brown och är köpt på rea. Det tog ett tag innan jag fattade hur hightech-droppstoppet funkade, men när jag fått kläm på det så funkar det jättebra. Den går bra att montera med en hand (när man fattat hur den funkar). Den har skruvlock och öronen kan man välja bort om man vill. Droppstoppet har en feature på den här muggen, det spelar ingen roll om man håller pipen på fel sida, när man suger så kommer det dricka i alla fall! Kanske inte så pedagogiskt inför att lära sig att dricka på riktigt men rätt bra när man är liten och törstig. Dåligt är dock att man måste vinkla muggen så att drickan täcker minst halva botten för att det ska komma något ur den. Det är inte Minis starka sida när det kommer till att dricka själv än, så rätt ofta hör jag frustration när han dricker ur den här muggen i alla fall.

Nåväl. Alla tre gör lika förbaskat ont när man får dem på foten med en barnstols fallhöjd i alla fall!

Vad har ni för pipmuggar och är det någon som har en riktig favorit?

3 kommentarer:

  1. Vi har kört Esskas mugg utan droppstopp. Det har funkat bra tycker jag och för oss blev det sedan en smidig övergång till andra pipmuggar med lite större stril och slutligen till vanligt glas.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Vi har ett halvt skåp med olika pipmuggar tycker jag, Stjärna är inte alls speciellt förtjust i någon av dem. Nu försöker vi med en från IKEA utan droppstopp och värdelöst lock (går upp när muggen ramlar i golvet, vilket den ju gör en hel del) men inget droppstopp och vattnet rinner. Tror han tycker det är lättare. I skåpet har vi annars också från MAM och två olika från Esska.

    SvaraRadera
  3. Har tre st. En från Esska som jag aldrig använder, droppstoppet är så fruktansvärt effektivt. En utan droppstopp som vi använder ibland. Och den från Avent, vi använder den ibland med drickgrejen och för detmesta med flasknapp. Tycker drickbrickan är lite för effektiv med, svårdrucken än så länge. Så för det mesta använder vi flaska, eller glas faktiskt.

    SvaraRadera