torsdag 1 juli 2010

Godmorgon!


Njuter av min goda frukost. Ha(v)re och quinoa-gröt med banan. Vad äter/åt du?

9 kommentarer:

 1. Åt du hare till frukost... ;)

  jag åt ostmacka och verum blåbärsfil. När jag var i Värmland i helgen åt jag en jättegod blåbärsfil från Norrmejerier, typiskt så går den inte att hitta i sthlm. Det var som riktiga blåbärsbitar i den.

  SvaraRadera
 2. Nä, HAVRE så klart! :P

  Norrlandsmejeriet gör mycket gott.

  SvaraRadera
 3. Haha ja misstänkte det.. Ja men eller hur! Typsikt Ståckhålmskt att strunta idet. Den finns bara i naturell här.. då får man pula i sina egna blåbär. funkar ju med :)

  SvaraRadera
 4. Nu måste jag kolla välsorterade butiker här i Malmö efter Norrmejeriers blåbärsfil. Känns lite förgjort dock. Här är det Skånemejerier som gäller fullt ut!

  SvaraRadera
 5. Havre-quinoagröt är den bästa. Vi brukar ( efter att bästa E lärde mig knepet) blanda lite blåbär i gröten precis innan den åker av plattan. Sedan klipper man lite torkad frukt över, rostar några pumpafrön, badar allt i havremjölk och vips har man stans godaste lila supergröt.

  Imorse blev det dock rostmackor, kaffe och en smoothie på hallon/blåbär/banan. Framför datorn. Sunt som bara den........not.

  SvaraRadera
 6. Smoothie är min frukost just imorse var den av smaken banan&jordgubb och så linfrö som jag alltid har i. Under veckorna gör jag den på kvällen och tar med till jobbet för att det ej skall bli för långt mellan frukost och lunch:)

  SvaraRadera
 7. Loba! Det låter supergott och lip med lila gröt. Det ska jag testa när blåbärssäsongen startar på Öland.

  Maria, vilken lyx. Det där med egengjord smoothie har jag aldrig testat. Det kanske är dags att ta fram mixern och testa? Några tips och tricks?

  SvaraRadera
 8. (en standardsmoothie för hungriga:

  till 2 glas (frukost+mellis)

  1 banan
  ca 2 dl frysta bär (eller färska om du har)
  1 msk hela linfrön
  en rejäl näve havregryn
  2 msk kokosflingor
  3 dl havremjölk

  Hacka bananen, ös ner resten och mixa tills drickbart. Tillsätt mer havremjölk om det behövs)

  SvaraRadera
 9. Jag brukar ta 1,5 dl mjölk, 1,5 dl naturell yoghurt och ca 2 hg frukt och bär och tre msk linfrö. Det blir precis lagom till en 0,5 liters pet-flaska.

  Man kan ju ha vilka bär eller frukter som helst. Banan&jordgubb, banan&lingon, blåbär& hallon, banan&kiwi&mango, banan&blåbär, äpple&lingon, halon&björnbär. Helt enkelt ta det man har hemma i frukt- och bärväg. Jag köper frysta bär och det finns alltid hemma.
  Testa även banan och 1 msk kakao supergott:)

  Nu skall jag testa att göra "glass" på kesella och fryst mango.

  SvaraRadera