fredag 2 juli 2010

Inte en gång till

Som de flesta av er redan vet har den här graviditeten ställt till det med sömnen för mig. Något som vissa dagar är betydligt jobbigare än andra. Inatt var det förfärligt, så jag har avbokat förmiddagen till förmån för sängen.

När folk får veta att jag är gravid, eller bara generellt hör sig för hur det är, faller jag ibland och berättar att allt är bra, men att jag är så trött för att jag inte får sova tillräckligt.

Standardsvaret på den frågan brukar vara: "Ha ha, det är för att du ska vänja dig tills barnet kommer! DÅ kommer du att förstå vad TRÖTT är"

Vänta här nu va? På vilket sätt skulle naturen vinna på att trötta ut en förälder helt, innan han eller hon ska ta hand om sitt barn på riktigt? På vilket sätt gynnas min graviditet av att jag får sämre immunförsvar och lättare blir förkyld, samtidigt som min kropp går igenom den största förvandling en kropp kan göra?
Och är det verkligen en regel utan undantag att alla barn är vakna galet mycket om nätterna?

Men framförallt, på vilket sätt ska det få mig att må bättre att höra det när jag är så trött att jag helst vill gråta en skvätt?

6 kommentarer:

 1. Nej det är väl knasigt det där, att människor ska trycka till en när man som minst behöver det. Ibland undrar jag hur folk är funtade... Jag känner föräldrar som har haft jättejobbiga vaknätter och jag känner såna där bebisen sov jättemycket första tiden. Det är nog hemskt olika. Hoppas vi får sov-bebisar. :)

  SvaraRadera
 2. Gumman! Gråt en skvätt om du behöver, det är bra för själen, och sov när du är trött, inte för att det är natt, oroa dig inte för tiden när mini är född, det kommer du att klara galant oavsett om h*n sover om nätterna eller ej. Allt kommer att ordna sig.

  SvaraRadera
 3. Jag trr att det finns lika många sömnvarianter som det finns barn. Bland mina nära har vi ungar som sover en timme per dygn och ändå kvittrar som små pippisar och andra som sover som katter - länge, mycket och nästan jämt.
  Det är så himla elakt att kasta ur sig sådana där kommentarer. Oempatiskt, skadeglatt och... ja elakt.

  SvaraRadera
 4. SMBC, jaaaa, sovabebisar vill vi ha. Jag pratar med Mini nästan varje dag om att h*n ska sova så gott hela nätterna när h*n kommer ut. :)

  Malla, tack. Det är såna ord man behöver höra, för Loba, det är precis som du skriver. ELAKT.

  Nästa gång ska jag ifrågasätta varför personen säger något sånt. På riktigt. Så det så!

  SvaraRadera
 5. Man klarar det man måste! Och alla barn skriker inte på natten. Eller alls.

  Det kommer att gå finfint det här,
  ska du se :-)

  SvaraRadera
 6. Här kommer en till bekräftelse på att alla barn faktiskt inte skriker och är vakna på natten. Faktum är att jag knappt vet någon som inte har sovit hyfsat i alla fall (fastän det bara är det man får höra innan). Visst är det så att man måste vakna för att ge mat några gånger per natt, men det där hormonpåslaget man får fungerar faktiskt och det är helt okej. Det kommer gå galant.

  SvaraRadera