fredag 7 oktober 2011

Mysko sjukdomar

Det finns de som menar att jag är inbillningssjuk. Och till viss del är jag det. Jag tror att jag har cancer för det mesta. Så fort det finns minsta lilla sak att tänka C om så gör jag det. Jag vet om att det är så här, så jag springer inte till läkaren så snart det händer.

Ibland är det t o m så att jag väntar lite för länge med att gå till läkaren, just pga det. För jag har haft en del märkliga åkommor i min dag. Eller vad sägs om den här listan:

Falsk ringorm, först behandlades jag för ringorm i över två månader för att sedan få konstaterat att det var ju inte alls det

Ondskefull bakterie i näsan, först menade läkaren att jag hade en finne i näsan och skrattade, så jag gick ett halvår innan nästa läkare konstaterade efter ett prov som tog 5 minuter, att jag behövde antibiotika.

Tyfus, jorå, tre varianter samtidigt och två månaders dunderantibiotikakur

Rosfeber, höger fot svullnade upp och pulserade

Malaria, eller hur man förstör en semester

Kampylobakter, en del vandrar på jorden utan symptom av sina. Jag blev isolerad på infektionsavdelningen på MAS i en vecka med mina. Herregud så sjuk jag var (även om jag vägrade erkänna det)

Och nu mina vänner. Har jag tydligen fått en märklig blåssjukdom som drabbar kvinnor "i min ålder" enligt läkaren. I tre månader har jag haft röda utslag i ansiktet. Lite bubbliga. Lite svidiga. Igår gick jag till läkaren.

Hon kan inte säga namnet på det jag har. Bara att det är en sjukdom och att det finns två behandlingar. En kräm och en i tablettform. Båda tar sisådär i runda slängar två månader att gå igenom. Ingen vet vad den här "sjukdomen" beror på.

Så jag fick krämen (mot min vilja) och HERREGUD vad den svider. Efter att ha smort med den tre gånger har jag fått ett sår vid sidan av näsan. Läkaren rekommenderade att jag smorde på insidan av näsvingen med en tops. Skulle inte tro det... Kollar innehållsförteckningen på krämen och det visar sig att det är en form av syra. Men åh så mysigt att smörja insidan av näsan med den?!

Så idag fick jag tjata till mig tabletterna. Som ska kurera min åkomma utan namn. Håll tummarna för att det funkar.



Saknar min vanliga hy!

2 kommentarer:

  1. Men hua!!

    *kramar om*

    SvaraRadera
  2. Tack! Då är det bra nu mot vad det har varit.

    SvaraRadera