söndag 9 januari 2011

En dag med Mini, del 1

Vaknar 7.30 av att Mini ligger och pratar lite i sin säng. Inte ilsket, men blir lite mer och mer upprört efter att minutrarna går. Smyger ut i köket och gör iordning en flaska med D- och magdroppar, går tillbaka in i sovrummet och ger honom frukostflaskan till piggt tjatter från min sida. Sen ligger vi och gosar i sängen en stund, bara för att det är mysigt. Eller snarare jag gosar och Mini har lattjolajbans med sina händer, en av mina händer och tycker att det är toppen när jag tänder sänglamporna.

Sen är det blöjbyte och påklädning. Mini älskar sin speldosa vid skötbordet för tillfället. Jag märker att han är betydligt mer koordinerad i rörelserna och allt som oftast får han tag i ringen till speldosan eller den andra leksaken som hänger vid skötbordet. Vi leker STOR KRAM - liten kram. Stor kram så för jag ut armarna åt sidorna på Mini och frågar om man kan få en stor stor kram med djupare röst, sen lägger vi armarna i kors över bröstet och säger med ljus ljus röst, "neeeej, men man kan få en liten liten liten kram". Förr så såg han lite bekymrad ut på stor kram och gladskrattig på liten. Numera vet han vad som väntar på stor och skrattar med hela kroppen redan på stor. Så kul att se!

När påklädningen är klar så dansar vi ut i köket. Mini sitter i babysittern och jag gör frukost till mig. På sista tiden har Mini blivit lite labil. Han blir lätt lite trött och då räcker det med att jag har fel tonfall, eller att iPoden spelar en låt som är lite tuffare eller låter jätteledsen för att mungiporna ska åka ner och underläppen ut. Har tyvärr ingen bild på det, men det är jättesött. Samtidigt så blir ögonen lite blanka och om jag inte är där och stävjar det i tid så blir det dramauppvisning. Nu har jag lärt mig.

9.30 somnar Mini i babysittern i köket. Jag jobbar hårt på att han ska kunna komma till ro själv där. Han hade en period det gick jättebra, men så plötsligt blev somna jätteläskigt och inget Mini ville göra utan att vara i mammas famn. Eller tja, inte där heller om man ska vara ärlig. Idag gick det bra igen dock, så jag hoppas att han har kommit över den värsta skräcken för att somna själv.

Medan Mini sover försöker jag hinna med att fixa mig själv. Det brukar gå sådär. Ibland hinner jag börja innan han somnar. Idag är det dock söndag och inget på agendan så vi tar det lugnt. Så här sitter jag och skriver medan Mini ligger och snarkar på golvet. iPoden spelar Briggen Blue Bird med Thåström och jag ska ta sista slurken kaffe innan jag tvättar och klär på mig för dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar